Zdjęcie boczków drzwi w Ctavii I z elektryką - pytanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dontak
    Rider
    • 2008
    • 586
    • Octavia III combi (5E5)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Fajny test Przeczytałem go całego i naprawde masz lekkie pióro i fajnie piszesz

P.S. Nie porównujcie Subaru Imprezy WRX do Skody O II RS bo to auta dla TOTALNIE róznego odbiorcy !! Nikt kogo interesuje tylko wyczyn i osiagi nie kupi Octavii RS. Ale z drugiej strony żaden ojciec rodziny nie kupi sobie Imrezy WRX, bo dziecku by wypadły zeby, o ile by się wogóle do tyłu zmieścilo, a do bagażnika zmiesciłby co najwyżej paczke pampersów Natomist spalanie zabiło by rodzinny budżet.
    Te 2 auta maja zupelnie innego grono odbiorców i ich porównywanie ze soba jest dowodem na brak profesjonalizmu.
    OIII 1.2 TSI 105 KM

• marqz
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Mam Octavie I kupioną w tym roku w salonie z pełną elektryką (szyby, lusterka, blokada drzwi). Piszę tak szczegółowo, żeby było wiadomo o co chodzi.
    Chcialbym wymienic dystanse i wygluszyc drzwi.
    Pytanie mam konkretene.
    Zdjęcie boczków.
    Czy jest to łatwa sprawa i czy mogę coś połamać albo źle rozłączyć, źle połączyć itp.
    Wszelkie rady i pomoc mile widziane
    Marcin
    Combi 1.9TDI

Komentarz

• iksik2
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2006
      • 844

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ghlight=boczki - chyba lepiej się nie da opisać.
      Dwie różnice pomiędzy tym a z pełną elektryką:
      1) nie masz korbki
      2) masz panel do sterowania szyb - pierw ściągasz ten plastik za który ciągniesz zamykając drzwi (wypychasz go tak jakby od kabiny na zewnątrz - najlepiej czymś ostrym i od dołu - żeby nie porysować i śladów nie pozostawiać) i później o ile pamiętam wyciągasz cały panel ruchem "do góry" - zdecydowanie ale z czuciem
      o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• marqz
        Ambiente
        • 2007
        • 100

iksik2,
        Dzieki sprobuje sie za to zabrac
        Combi 1.9TDI

Komentarz

Pracuję...